:: Aktuális híreink

2015.01.14

A ZAC és a Zalaszám sajtótájékoztatója



Újabb egyéves névhasználói megállapodást kötött egymással a Zalaegerszegi Atlétikai Club és a Zalaszám Informatikai Kft.

Újabb egyéves névhasználói megállapodást kötött egymással a Zalaegerszegi Atlétikai Club és a Zalaszám Informatikai Kft. – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.

Az eseményen Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket és számolt be az elmúlt év sikereiről és természetesen a klub alapelveit, törekvéseit is vázolta. Az idei konkrét feladatokról is szó esett, arról, hogy a 400 fiatal, aki a klubban sportol fele még nem igazolt versenyző, így februárban az ő szüleik számára bemutatóval egybekötött közgyűlést tartanak. Aztán már „nyakukon" a fedett pályás szezon és szeretnének a korábbi évekhez hasonlóan eredményesen szerepelni. A nyáron pedig újra Zalaegerszeg ad otthont az ifjúsági országos bajnokságnak és Szakály István remélte, hogy már a központi forrásból felújított és kibővített rekortánpályán rendezhetik meg a fiatalok seregszemléjét. Ám nem biztos, hogy addig elkészül, ám az ügyvezető úgy fogalmazott: a Magyar Atlétikai Szövetség azt az ígéretet adta, hogy a 2015. évben mindenképpen megvalósul a fejlesztés.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is szót kapott természetesen, aki a névhasználói szerződéssel kapcsolatban elmondta: két érték találkozik egymással, hiszen a Zalaszám Kft. a város gazdasági szférájában, míg a ZAC a sportéletben meghatározó a megyeszékhelyen. A város első embere azt is elmondta, hogy a készülő új sportkoncepcióban az atlétika kiemelt szerepet kap majd.

Ezt követően Kámán Vilmos, a ZAC elnöke és dr. szász Péter, a Zalaszám Kft. tulajdonos-ügyvezetője aláírta az újabb egyéves megállapodásukat. Kámán Vilmos azt a tényt, hogy immár 11. alkalommal szentesíthetik aláírásukkal ezt a megállapodást, mindezt a kölcsönös bizalom jelének is tekintik. Dr. Szász Péter pedig arról beszélt: cégük az idén már 37 éves múltra tekint vissza, 110 alkalmazottat foglalkoztat és a kiszámíthatóság, a tervezhetőség számukra a legfontosabb.

– Mi az atlétikai klubot értékteremtőnek, értékmegőrzőnek tekintjük, ami erősen hasonló a mi filozófiánkhoz is – fogalmazott dr. Szász Péter.

A cégvezetőnek pedig a sajtótájékoztató végén meglepetésben volt része: kerek évfordulóhoz érkezik heteken belül, így Szakány István egy ajándékkal lepte meg, ami dr. Szász Péter számára valóban a meglepetés erejével hatott, de nem titkolta egyben örömét sem.


Vissza