:: Aktuális híreink

2015.02.23

Köcse Richárd ezüstérme az Országos Bajnokságról.



Szenzációs zalaegerszegi siker született az év legrangosabb hazai bajnokságán,a felnőtt fedett pályás atlétikai OB-n.

A Budapesten megrendezett verseny első versenynapján Veiland Violetta súlylökésben elcsipett egy értékes hatodik helyezést 12,57 m-es teljesítménnyel.Horváth Lotti pedig 7,79 mp-es idővel döntőbe jutott a 60 m-es síkfutásban.A fináléban 7,84 mp-es időeredménnyel 8. lett.
A verseny második napján aztán a Zalaszám ZAC két junior korú kiválósága hozta az érmeket. Szűcs Valdó két európai sztár ellenfele mögött biztosan hozta a reálisan elvárható bronzérmet. A 60 m-es gátfutás döntőjében a Zrínyi gimnázium érettségi előtt álló üdvöskéje 7,98 mp-es egyéni csúccsal a felnőtt OB bronzérmese lett. A ráadás futamban tovább javított idei legjobbján.Most 7,92 mp alatt teljesítette a 60 m-t,s ugyancsak harmadik helyen ért célba. Az igazi meglepetést a tudatosan,szerényen készülő Köcse Richárd okozta.Bár az előzmények is nagyon biztatóak voltak,hisz Bécsben és Zalaegerszegen a KONDEX Kupán is 22 mp-en belüli teljesítményt nyújtott a tavalyi országos ifjúsági bajnok zalaegerszegi fiatal ember.Nos,a 18 éves fiatal nem okozott csalódást.A 200 m-es síkfutás döntőjében a győztestől minimális különbséggel elmaradva olyan felnőtt bajnoki ezüstérmet nyert,melyre büszke lehet minden zalaegerszegi sportrajongó.Teljesítménye: 22,16 mp. A sikeres verseny után Valdó,Ricsi és edzőjük -Kámán Ferenc - csak annyit nyilatkoztak,hogy ezekért az érmekért bizony kemény hétköznapi munkával,sok lemondással kellett készülni.De hát ezt vállaltuk,s nem illik hanyag munkát végezni,mert túl sokan figyelnek bennünk. A hazaindulás előtt Horváth Lotti még bezsebelt egy 5. helyezést a női 200 m-es síkfutásban 25,65 mp-es idővel.
A Zalaszám Zac erejét mutatja,hogy Ferenczi Melinda,Aranyics Bence és Takács Dóri nélkül is ütőképes csapatunk van.Remélem,jövő héten a korosztályos OB-n már ők is egészségesek lesznek,s rajthoz tudnak állni-nyilatkozta Szakály István klubmenedzser.


Vissza