:: Aktuális híreink

2014.03.13

Szűcs Valdó országos csúccsal lett junior bajnok



Budapesten a SYMA Csarnokban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a 2014. évi országos fedett pályás junior bajnokságot. A 18-19 évesek versenyén a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club sportolói képviselték megyénket. Az egész bajnokság egyik főszereplője Szűcs Valdó volt,aki egy teljes évet várt arra,hogy megdöntse a 99cm-es gátmagasságon a 60m-es gátfutás országos junior csúcsát.

A 19 éves fiatalember edzője-Kámán Ferenc- biztos volt abban, hogy a terv sikerül,hisz Valdó mindig céltudatos az edzéseken és a versenyeken egyaránt. Néha vissza kell fognom, mert még a felkészülési versenyeken is csúcsot akar javítani. Már az előfutamban is látszott, hogy nagyon egyben van a technika. S jött a döntő… Semmi kétségem nem volt. Ha most nem, akkor soha, folytatja a sportoló. Egy jó rajt, magabiztos első gát,a többi pedig ment automatikusan,a jól begyakorolt módon. A célban mellbedobás, győzelmi mámor. Az új rekord pedig: 7,75mp!A bajnoki aranyérmet Balogh Gábor,a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója akasztotta Valdó nyakába. Nem sokat pihenhetett a bajnok, mert csapattársai már várták a 4x200m-es váltó rajthelyén. A Zalaszám ZAC rajtoló embere Szerdahelyi Tamás adta át a váltóbotot Szűcs Valdónak. Aztán Balogh Pétertől a befutó Aranyics Bence következett,s máris első helyen jutott célba 1:32,62perc alatt a váltóbot. A második zalegerszegi aranyérmes csapatot Kámán Ferenc, Laczkó László és Szabó Gábor készítette fel.

Aranyics Bence közben szép szerényen két ezüstérmet is nyert. Az első versenynapon 60m-en 7,01mp-es idővel,majd vasárnap 200m-en 22,37mp-es teljesítménnyel. Az ő edzője: Szabó Gábor. Szili Szabina jóvoltából még egy 6. helyezés 60m gáton /9,42mp/ a Zalaszám ZAC kiváló junior bajnoki teljesítményéhez.


Vissza